2se1 i Sydens hovedstad Atlanta

I kommer til at opleve det ‘rigtige’ USA’ havde 2se1’s lærere Lise og Dan lovet inden studieturen til USA’s ottende største by og Afroamerikanernes uofficielle hovedstad Atlanta. Og se1’erne fik i den grad masser af ægte amerikanske oplevelser med hjem i rygsækken. Klassen fik således set det amerikanske samfund fra både dets bedste og værste sider. På plussiden var der uendelige muligheder for shopping, spændende mad og oplevelser. Klassen fik stiftet bekendtskab med southern cooking, var til NBA kamp, shoppede i sydens største mall og alle de andre dele af The American way of life, som de hidtil kun havde set i film og serier. Klassen havde også en dag, hvor de fulgte undervisningen på The Galloway School, som er en privat High School i det fashionable Buckhead i den nordlige del af Atlanta. Eleverne fik her nye amerikanske bekendtskaber og et indblik i en skolekultur som er noget anderledes end den de kender hjemme fra Marselisborg. 
Skyggesiden af USA blev klassen udsat for da de, på en guidet cykeltur rundt i byen, så store grupper af hjemløse sove under broer, fattige dele af byen med faldefærdige huse og da klassen lavede frivilligt arbejde i en såkaldt Food Bank I West Atlanta. I Atlanta området lever ca. hver syvende i food insecurity, hvilket betyder at de ikke ved hvor deres næste måltid skal komme fra. En Food Bank får doneret mad fra firmaer og private og deler det så ud til dem der har brug for det rundt i byen. Eleverne var rystede over forskellen mellem det fattige West Atlanta og det rige Buckhead, hvor vores hotel og The Galloway School lå.
På turen arbejdede klassen også med temaet Afroamerikansk historie og racerelationer i nutidens USA og selvom historielærer Dan forsøgte at forklare klassen hvor fantastiske de museer, som klassen skulle besøge var, så var det nok deltagelsen i sunday service i en lokal afroamerikansk kirke der var den største oplevelse (eller måske nærmere kulturchok) for eleverne. ‘Er hun stand up’er eller præst?’ hviskede en af eleverne således vantro, da præsten i kirken foldede sig ud.
Efter en hæsblæsende uge i Atlanta fløj 2se1 den lange vej hjem til Danmark. Og dagen efter kl. 8  sad de, fyldte med gode oplevelser (og jet lag), klar til en helt almindelig skoledag på Marselisborg Gymnasium, men det er en helt anden historie… 

Tekst og foto: Dan Mikkelsen