Astronomi

Er du interesseret i universet, stjerner, kometer, asteroider og supernovaer? Synes du, at sorte huller er spændende, og har du nogensinde undret dig over, om der er liv et sted derude? Så er astronomi valgfaget for dig. Astronomi er et naturvidenskabeligt fag, som ikke stiller særlige krav til dine færdigheder indenfor matematik og fysik. Faget er for alle elever.

as

Gennem året arbejder vi med planeter og måner, samt solsystemets opbygning, mælkeve­jssystemet, afstande i universet og hvad vi ellers finder i universet. F.eks. planeter om andre stjerner end solen. Vi arbejder også med Big Bang og bestemmelse af universets alder, samt dannelsen af forskellige grundstoffer, stjernernes fødsel, liv og død, og ikke mindst om der er liv et sted derude.

as

Astronomi er et meget praktisk orienteret fag. Hvorfor vi anvender internettet i stor stil til bl.a. virtuelle observatorier. Men når man har astronomi skal man også ud at observere, da astronomi er et håndværk. Skolen har to computerstyrrede teleskoper samt 10 mindre kik­kerter. Med dem skal vi observere en lang række forskellige himmellegemer, herunder plan­eterne, månen, meteorsværme, hvor vores observationer indberettes til den Astronomiske Union i USA i samarbejde med Astronomisk Selskabs Meteorsektion. Vi skal også på besøg på rigtige observatorier, og se hvordan astronomer arbejder.