Basketdrenge vinder DM-guld

10. februar 2017 af Dan Enevold Mikkelsen

Da drengene havde vundet alle kampe til det indledende kvalifikationsstævne havde coach Dan store forhåbninger til at holdet kunne komme hjem med et godt resultat. 
De to puljekampe mod Gl. Hellerup og Rungsted Gymnasium vandt Mars med hhv. 50-44 og 54-32 og så var vejen banet til en finale mod værterne og ærkerivalerne fra Falkonergårdens Gymnasium. 
Finalestævnet blev afholdt på Falkonergårdens Gymnasium. Der var en flot ramme om kampene, da mange elever var mødt op for at støtte deres kammerater. Falko er ligesom Mars et Team Danmark gymnasium og der er venskabelig rivalisering blandt de to skoler, som ofte mødes i finalerne i forskellige sportsgrene i gymnasieregi. De sidste mange år har Falko haft overtaget i basket og også i år stillede de med et meget stærkt hold med flere landsholdsspillere. 
Denne gang kunne de dog ikke stille noget op mod Mars drengene som totalt tog pynten af hjemmeholdet og med stor gejst, stærkt forsvarsspil og flotte individuelle angrebsaktioner vandt alle kampens perioder. De sejrsvante Falkospillere blev taget på sengen og i takt med at deres tilskuere udvandrede og de kom længere og længere bagud steg deres frustrationer. De fik flere tekniske fejl for brok, som resulterede i straffekast til Mars og cementerede sejren. Kampen endte 65-54 til Mars, som efter en lang dag kunne vende hjem til Århus med DM guldet.