Besøg af kunderne

22. august 2011 af Anders Damsgaard, Kren Jensen, Lise Fog og Torben Hviid

De producerer en maltdrik, men har forskellige problemer i produktionen:

• De ønsker at vide hvilken frugttype der er bedst til deres drik når de ønsker så højt C-vitamin niveau som muligt.
• De ønsker at undgå at frugtkødet skal bundfældes i juicen.
• De har desuden problemer med en resistent mælkesyrebakterie, der ikke reagerer på midlet Nisaplin.

Eleverne skal nu være eksperter og prøve at løse virksomhedens problem. Det er her vigtigt at det ikke påvirker produktet smag, farve eller konsistens og selvfølgelig, at det ikke er farligt for mennesker. Desuden ønskes den billigst mulige løsning. Problemerne kan kun løses gennem et samarbejde mellem faggrupperne kemi, fysik og biologi. Desuden tilknyttes en af Daniscos eksperter de enkelte faggrupper.

Danisco er en international virksomhed og eksperterne kommer fra Tyskland, Mexico, Frankrig og Danmark – desuden var en af kunderne fra USA, så sproget er naturligvis engelsk.