Brobygning og introduktionskurser

På Marselisborg Gymnasium har vi hvert år fornøjelsen af at byde velkommen til jer fra folkeskolernes 8., 9. og 10. klasser. I besøger os for at blive afklaret i forhold til jeres videre uddannelsesforløb efter folkeskolen. For 9. og 10. klasserne hedder det brobygningsforløb, og for 8. klasserne hedder det introduktionskurser.

UU skriver på deres hjemmeside følgende om formålet med besøgene på ungdomsuddannelserne:

På de to kurser lægges der vægt på den brede orientering, og på at du får en fornemmelse af ungdomsuddannelserne. Du bliver undervist på hold, som har elever fra 8. klasse fra flere skoler. Du får desuden lejlighed til:

• At opleve typiske sider af den faglige undervisning
• At danne egne indtryk af indhold og krav
• At se og møde elever, som går på uddannelsen
• At få kendskab til muligheder for senere uddannelse og erhverv
• At opleve det sociale studiemiljø

Når I besøger os, gør vi meget ud af, at få jer til at føle jer velkomne, og så vidt muligt give oplevelsen af at være gymnasieelev. I får et skema for dagene, hvor I bliver præsenteret for en bred række af fagene fra STX, I får mulighed for at overvære en almindelig undervisningslektion ved vores egne elever, og I får mulighed for at få svar på spørgsmål vedrørende alt lige fra; studieretninger, karrieremuligheder, lektier og gymnasiets sociale liv. Det plejer at være nogle rigtig hyggelige og givende dage både for eleverne og os som gymnasium.

Vi glæder os til at byde jer velkommen!

Praktisk information
Mødetid og sted:
Den første dag mødes vi kl. 8.15 ved bordene i kantinen. Der er skilte på bordene, så I kan se, hvor. Studievejlederen kommer og følger jer hen til klasselokalet. I vil typisk have fri kl. 15.15 den første dag og kl. 13.30 den sidste.

Skema:
I får et skema for dagene på gymnasiet. Skemaet får I udleveret på papir.

Kantine:
Der er mulighed for at købe mad i skolens kantine, der har et bredt udvalg af både brød, sandwich, dagens ret, salater og drikkevarer.

Kontakt:
Hvis I har spørgsmål i forbindelse med brobygningsforløbet er I velkomne til at kontakte skolens administration:
mail@marselisborg-gym.dk
Tlf. 86 26 62 00

Eller en af skolens studievejledere:
Tina: tj@marselisborg-gym.dk
Jan: jh@marselisborg-gym.dk
Laura: lc@marselisborg-gym.dk
Mikkel: ml@marselisborg-gym.dk