Projekt Danisco (Dupont)

Projekt Danisco (Dupont)

Vi arbejder ofte sammen med private virksomheder og det største projekt vi har deltaget i har drejet sig om fødevaresikkerhed med virksomheden Danisco.

 

    

Projektet gik ud på at eleverne i grupper blev præsenteret for et problem fra en kunde. Et af problemerne var en maltøl der blev inficeret af bakterier og producenten ville gerne have et naturligt middel der kunne slå bakterien ihjel. Eleverne afprøvede forskellige midler og fik ved den lejlighed mulighed for at arbejde i Daniscos meget avancerede mikrobiologiske laboratorium. Al kommunikation foregik på engelsk da kunderne var fra bl.a. Mexico og USA. Til sidst skulle eleverne præsentere deres løsningsforslag for en udvalgt medarbejderskare fra Danisco.

Et projekt der ikke bare gav eleverne et højt biologisk niveau, men også fik dem til at tilsætningsstoffer i et bredere perspektiv. Det var ikke nok at slå bakterien ihjel, der skulle også tages hensyn til omkostninger samt om tilsætningsstoffet påvirkede smag, farve og konsistens ved produktet.