Eksplosioner, finurlige forsøg og masser af ild

Emil Enderup Friis

Den normale fysikundervisning med skolebøger, opgaveregning, tavlegennemgang osv., var i uge 51 erstattet af en noget alternativ og anderledes undervisning. Tirsdag til torsdag var Fysikshow Aarhus på besøg på Marselisborg Gymnasium, hvor de afholdt 12 lektioners undervisning for alle skolens førsteårs fysikstuderende. 

Under disse lektioner fremviste de unge fysikstuderende showere fra Aarhus Universitet en lang række spektakulære forsøg fra mange af fysikkens områder. 

Fysikshow Aarhus er kendte for deres evne til at visualisere fysikken gennem deres forsøg, samt koble disse forsøg med den bagved liggende teori. Dette giver et godt supplement til skolens normale fysikundervisning, da de har en del forsøg på repertoiret, som man ikke umiddelbart ville kunne lave på skolen. 

Stort set alle elever syntes det havde været underholdende, tankevækkende eller ligefrem fascinerende, at se fysikshowet. Det er ord, ikke alle umiddelbart forbinder med fysikundervisning, og netop dette giver en unik mulighed for at fange interessen for fysikken hos de elever, der ikke umiddelbart falder for fagets arbejdsmetoder og procedurer.