Studieretning med fransk begyndersprog A, engelsk A og tysk B

Du har lyst til at bygge videre på de sprog, du har med fra folkeskolen, og samtidig lære et romansk sprog : fransk.
Du lærer at anvende tre sprog og opnår en større forståelse for landenes kultur og samfundsforhold.
Du får åbnet en dør, ikke blot til Europa, men også til store dele af verden.
På denne studieretning vil du bl.a. komme til at arbejde med tværgående emner som:
Sprog og identitet, frihed, lighed og broderskab, Nordamerikansk blandingskultur.

til videregående uddannelser med denne studieretning. Tast selv eventuelle valgfag ind.

 • Fransk

  Er du glad for sprog? Og har du mod på at lære et nyt sprog eller måske bygge videre på det, du allerede kan? Så er fransk måske det rette for dig. Fransk er til dig, der interesserer dig for sprog og kultur. Fransk er til dig, der vil opbygge et solidt kendskab til et fremmedsprog, der ikke er engelsk. Hvis du kan lide at rejse, er fransk et godt sprog at kunne. Hvis du kan tale fransk, øger du også dine muligheder for et job på det internationale arbejdsmarked. Sproget tales nemlig af 200 millioner mennesker i hele verden.

  Læs mere

  fransk

 • Engelsk

  Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Faget beskæftiger sig med engelsk sprog, engelsksprogede kulturer og globale forhold. Faget omfatter anvendelse af engelsk i tale og skrift og en teoretisk viden om fagets stofområder. Det er formålet med undervisningen, at eleverne opnår evne til at forstå og anvende det engelske sprog, således at de kan orientere sig og agere i en globaliseret verden. Det er formålet, at eleverne opnår viden om britiske, amerikanske og andre engelsksprogede landes samfundsforhold og kulturer.

  Læs mere

 • Tysk

  Der er mange gode grunde til at lære tysk. Tysk tales af ca. 100 mio. mennesker fordelt på flere lande i Centraleuropa. Danmark er tæt knyttet til Tyskland både kulturelt og økonomisk. Berlin og Hamburg er kulturelle kraftcentre, og Tyskland er Danmarks største handelspartner. Derfor kan du få god brug for at kende tysk sprog, kultur, historie op politik. Vi træner mundtlig og skriftlig sprogfærdighed ved at tale tysk, lytte til tysk – talt af tyskere – og ved at læse tekster og skrive om dem. Emnerne for tekstlæsningen kan fx være det moderne liv, identitet, indre og ydre rejser, storbyen, livets gang i det delte og det genforenede Tyskland, men også om Tyskland før 1945.

  Læs mere

  tysk