Fodbold 2015

Marselisborg Gymnasium er danske mestre i skolefodbold

Danmarksmesterskabet i skolefodbold, finalestævne d. 20/10 2015, Ballerup

Kl. 05:30 tirsdag morgen lå de fleste elever fra Marselisborg Gymnasium i deres senge, men nogle få håbefulde unge mænd trodsede mørke og kulde og stævnede nu ud i bus imod Ballerup for at forsvarer skolens ære i finalestævnet i årets skolefodboldturnering.

 

Vores første kamp var imod Thisted Gymnasium og kampen blev vundet sikkert 2-0 med scoringer af Jens Stage og Niels Ankjær.

 

I anden kamp skulle vi møde Brøndby og vi forestillede os, at det ville blive en svær kamp. Vi kom også sikkert foran 2-0 på mål af Issa Kharoub og Søren Knudsen. Efter Søren Knudsen ødelagde sin strømpe (og ankel) på en Brøndbyspillers støvleknopper og måtte lade sig udskifte, kom der ekstra tænding i kampen. Dette resulterede i yderligere pres fra Brøndby, som lykkedes med at reducere på et straffespark. Marselisherrerne holdt dog tappert stand og sikrede sejren.

Tilbage var nu kun en gruppefinale imod Borupgård (forsvarene mestre fra Ballerup), som skulle afgøre, hvem der gik videre som 1’er fra vores pulje. Puljens andenplads var dog sikret videre avancement som bedste 2’er – altså var der kun æren at spille for. Den gik Borupgård tilsyneladende mest op i at tilkæmpe sig og kom foran 1-0 i efter 5 minutters spilletid. Til gengæld gik de måske for meget op i kampen, da de brugte halvegens resterende minutter på at brokke sig til gule og røde kort. Dermed var vi en mand i overtal i resten af kampen. Vi havde dog også et klart spilovertag og i 2. halvegs indledende minutter lykkedes det at få udlignet på et flot hovedstødsmål af Daniel Nørup. Kampen endte dog uafgjort, men vi var sikkert videre til semifinalen.

Her ventede Himmelev Gymnasium fra Roskilde. Ved første øjekast så denne modstander ikke skræmmende ud og med en tidlig scoring fra Issa og klar spildominans, så det godt ud. Men lige inden halvegen lykkedes det Himmelev at score på en tilfældig chance efter en dødbold og så gik vi til pausen med stillingen 1-1. Resten af kampen var et langt stormløb mod Himmelevs mål, men det lykkedes for dem at holde stand og vi måtte ud i straffesparkskonkurrence for at finde finaledeltageren.

Her slog Magnus Wang til gengæld fast at han var turneringens bedste målmand og Himmelev fik kun scoret på deres første forsøg. Da Emil Rytter, Jens Stage og Daniel Nørup samtidig scorede på deres forsøg, var finalebilletten sikret.

I finalen var det så Fredericias tur til at få ørerne i maskinen. De var tydeligt trætte og vi lykkedes med at skabe den ene store chance efter den anden. Issa åbnede målfesten til 1-0 og Emil Rytter scorede turneringens mål på et flot langskud. Jens Stage lukkede og slukkede i anden halvveg til 3-0 og sejrsrusen kunne nu få frit løb.

DM for skolefodboldhold blev vundet med en flot indsats og attitude fra samtlige spillere, der alle bidrog til sejren. Næste år afholdes finalestævnet så af Marselisborg Gymnasium og så skal titlen forsvares.

Mesterholdet:

Søren Albert Bach Christensen, 3es
Tobias Schou Sørensen, 3es
Daniel Nørup Agerholm, 3es
Jens Dalsgaard Stage, 3se1 
Jonas Høy Søndergaard, 3se1
Magnus Wang Schaldemose, 3se2
Emil Rytter Havsteen, 3se2
Mikkel Bach Fischer, 3se2
Søren Udengaard Knudsen, 3se2
Issa Souheil Abou Kharoub, 4td
Allan Daniel Kossinski, 2es
Noah Maabari Bak, 2ms
Niels Ankjær Weinrich Rasmussen, 2se1
Gabana Topo Topenya, 2se1
Oliver Marquart Christensen, 1sb

Træner: Mikkel Løve Nørgaard

Holdledere: Jan Holst og Niels Erik Jensen