Projekt Forskerspirer

Har du en god idé og går du i 2.g? Så kunne projekt forskerspirer være noget for dig. Det er en national talentkonkurrence, hvor man deltager som enkelt person. Der kåres fire vindere, som hver modtager et beløb som gør, at deres projekt kan føres ud i livet.

Projekt Forskerspirer er et nationalt tilbud til elver ved de gymnasiale ungdomsuddannelser. Projektet er for 2.g’ere, som besider et stort fagligt overskud.

Projekt Forskerspirer giver de deltagende elever mulighed for at fordybe sig i et emne og udarbejde et forslag til et forskningsprojekt. Der er ikke indlagt nogen begrænsninger i forhold til fagområder og det er muligt at arbejde både inden for humaniora, naturvidenskab, samfundsvidenskab og sundhedsvidenskab. Du kan se tidligere projekter her.

Forløbet

Projekt Forskerspirer er en konkurrence, som løber over et år, året er struktureret på følgende vis. Projekt Forskerspirer starter fra januar måned med at kommende spirer idé generere frem mod en endelig projekt beskrivelse. Denne afleveres i begyndelsen af marts måned. Herefter udvælger skolen op til 4 projekter som indsendes til Projekt Forskerspirer.  Efterfølgende er der et to dages seminar i København, efterfulgt af regionale arrangementer i maj/juni måned. Hen over sommeren har eleverne så tid til at arbejde med projektet på egen hånd. Hvorefter de alle mødes igen til september til et seminar i Århus. Sluttelig indsendes en synopsis om forskningsprojektet.