Rejseberetninger

I foråret 2007 løb der i det tidlige forår en helt særlig mail ind på min computer. Det var en mail fra en tidligere student, der i 2007 havde 40 års studenterjubilæum. Den tidligere elev har levet det meste af sit voksne liv i udlandet. Budskabet i mailen var, at jubilaren på 40 årsjubilardagen ville give et rejselegat til 2 elever – en dreng og en pige – der bliver studenter det år.

Jeg vil citere fra mailen:
Legatet – jeg beder om at mit navn ikke nævnes, det er blot en donation fra en tidligere elev, som har gode minder fra sin tid på skolen.  Jeg vil gerne at legatet bærer navnet på min dejlige rektor, Brorson Fich.
“Legatet skal gives til to personer, hvis beløbet rækker, en ung kvinde og en ung mand.  Det skal absolut ikke gives til topstudenter med høje karakterer, ej heller til personer, som rejser på ferie til Fiji-øerne hver sommer med familien. Og en betingelse må være at det er åbne og positive mennesker, som vil have udbytte af at møde andre mennesker og se andre steder.  Som en side gevinst ville det være godt hvis det var mennesker der kan skrive og formulere sig på dansk, så en rejseberetning kunne komme i betragtning i skolebladet.”  

Siden har den tidligere student givet rejselegatet hvert år. En fantastisk gestus til gavn for skolens elever. Som der står i mailen er den eneste betingelse at skrive en rejseberetning til skolens hjemmeside, når rejsen er tilendebragt.

Tidligere rektor Arvid Bech

Læs rejseberetningerne

redAarow    Mathias Dydensborg Rasmussen 2013

redAarow    Eva Kirstine Vissing 2013

redAarow    Asbjørn Arildsen 2012

redAarow    Clara Siboni Lund 2012

redAarow    Mads Ejsing 2011

redAarow    Maria Lund Kloster 2011

redAarow    Jakob Chor 2009

redAarow    Anna Kathrine Hardang Vium 2009

redAarow    Michael Tilsted 2007

redAarow    Malene Rene Hansen 2007

 

 

 

Jeg har fået en unik indsigt i den verden, vi lever i, og jeg har lært ufattelig meget om mig selv og hvor langt mine egne grænser går. Jeg tror, at vi nogle gange glemmer, helt præcis hvor privilegerede vi er og hvad der egentlig betyder noget i livet. Denne her oplevelse satte det hele lidt i perspektiv. Mest af alt har jeg lært ikke at tage noget for givet og være taknemmelig for det, jeg har.

TAK
                  Christina Prlac jessen

Et sted i verden findes en anonym giver med et hjerte af guld, og jeg er glad for at sige, at disse penge er blevet brugt på frivilligt arbejde. En stor tak til denne anonyme giver, for at give mig oplevelser for livet, minder for livet og venner for livet.

               Eva Kristine Vissing