Rejseberetninger

I foråret 2007 løb der i det tidlige forår en helt særlig mail ind på min computer. Det var en mail fra en tidligere student, der i 2007 havde 40 års studenterjubilæum. Den tidligere elev har levet det meste af sit voksne liv i udlandet. Budskabet i mailen var, at jubilaren på 40 årsjubilardagen ville give et rejselegat til 2 elever – en dreng og en pige – der bliver studenter det år.

Jeg vil citere fra mailen:
Legatet – jeg beder om at mit navn ikke nævnes, det er blot en donation fra en tidligere elev, som har gode minder fra sin tid på skolen.  Jeg vil gerne at legatet bærer navnet på min dejlige rektor, Brorson Fich.
“Legatet skal gives til to personer, hvis beløbet rækker, en ung kvinde og en ung mand.  Det skal absolut ikke gives til topstudenter med høje karakterer, ej heller til personer, som rejser på ferie til Fiji-øerne hver sommer med familien. Og en betingelse må være at det er åbne og positive mennesker, som vil have udbytte af at møde andre mennesker og se andre steder.  Som en side gevinst ville det være godt hvis det var mennesker der kan skrive og formulere sig på dansk, så en rejseberetning kunne komme i betragtning i skolebladet.”

Siden har den tidligere student givet rejselegatet hvert år. En fantastisk gestus til gavn for skolens elever. Som der står i mailen er den eneste betingelse at skrive en rejseberetning til skolens hjemmeside, når rejsen er tilendebragt.

– Tidligere rektor Arvid Bech

Læs rejseberetningerne:

redAarow Alexander Poulsen 2022

redAarow Victoria Arknæs 2022

redAarow Ingrid Nyborg Kornum 2021

redAarow Rune Rytter Kristensen 2021

redAarow Emilie Warming Nielsen 2020

redAarow Sofie Rosendal Johansen 2019

redAarow Morten Sommer Juul 2019

redAarow Maria Louise Sørensen 2018

redAarow Sarah Hamdard 2018

redAarow Noah Maabari Bak 2017

redAarow Caroline Korsgaard Carlsen 2017

redAarow  Jens Østergaard Nannsen 2016

redAarow  Victor Sørensen 2016

redAarow  Kathrine Hadad 2016

redAarow  Simon Gjermandsen 2014

redAarow  Christina Jessen 2014

redAarow  Mathias Dydensborg Rasmussen 2013

redAarow  Eva Kirstine Vissing 2013

redAarow  Asbjørn Arildsen 2012

redAarow  Clara Siboni Lund 2012

redAarow  Mads Ejsing 2011

redAarow  Maria Lund Kloster 2011

redAarow Jakob Cohr 2009

redAarow  Anna Kathrine Vium 2009

redAarow Michael Tilsted 2007

redAarow  Malene Rene Hansen 2007

 

Jeg har fået en unik indsigt i den verden, vi lever i, og jeg har lært ufattelig meget om mig selv og hvor langt mine egne grænser går. Jeg tror, at vi nogle gange glemmer, helt præcis hvor privilegerede vi er og hvad der egentlig betyder noget i livet. Denne her oplevelse satte det hele lidt i perspektiv. Mest af alt har jeg lært ikke at tage noget for givet og være taknemmelig for det, jeg har.

TAK
           Christina Jessen

Et sted i verden findes en anonym giver med et hjerte af guld, og jeg er glad for at sige, at disse penge er blevet brugt på frivilligt arbejde. En stor tak til denne anonyme giver, for at give mig oplevelser for livet, minder for livet og venner for livet.

        Eva Kristine Vissing