Klitmøller

3. oktober 2019 af Marianne Knudsen og Ellen Sig.

Det skulle mere end mesterhøje bølger, stærk vind og periodevis heftige byger til at ryste 4.TD på deres studietur til Danmarks hotteste surfsted, Cold Hawaii i Klitmøller. Klassen oplevede også usædvanligt vejr på 2.g studieturen til Island, men som altid med 4.TD, var humøret højt, og vejret blot en naturlig udfordring.
Klassen rejste med fagene biologi og dansk, som på smukkeste vis supplerede hinanden med oplevelser og udfordringer i den fantastiske natur i nationalpark Thy, og på kyststrækningen fra Agger til Bulbjerg, kendt som surferparadiset Cold Hawaii. Tørre foredrag og kedelige virksomhedsbesøg var skiftet ud med frisk luft og feltarbejde, og eleverne surfede, smagte på lokale bær, blomster og bryg og fik på alle måder ”en på opleveren”.
Historien om Cold Hawaii er en usædvanlig fortælling om , hvordan man med blik for naturens ressourcer (havet), ildhu men også køligt overblik og respektfuldt samarbejde med de lokale, kan vende en fortælling om Udkantsdanmark til en succeshistorie og et verdenskendt brand. Et brand som har haft en positiv synergieffekt på øvrige lokale virksomheder fx Bakkedal og Thisted Bryghus, men som også har tiltrukket både en del tilflyttere, som drømmer om at bryde med storbylivets stress og hverdagens hamsterhjul.
Alt dette og meget mere fik vi et godt indblik i gennem samtaler med lokale ildsjæle og de mange naturoplevelser på stedet.
At turen så også var både klimavenlig og bød på karrierelæring, er kun endnu en anbefaling til andre klasser og kolleger.