Marstinget

4. juni 2020 af Jens Aarup og Doris Hostrup

Et designprojekt støttet af Statens Kunstfond

Skolens tre 1g design og arkitektur-hold har i år arbejdet med et stort byggeprojekt støttet af Statens Kunstfond. Første fase af projektet løb af stablen i november, hvor vi skulle udvikle ideer og bygge modelforslag til et spændende uderum på skolens arealer. I denne første fase fik vi professionel assistance af arkitekt og byrumsplanlægger Sune Porse Carlsen.

I projektets 2. fase (feb.-marts) skulle de bedste ideer realiseres, og vi gik i gang med at bygge! I tre intense uger arbejdede eleverne på skift sammen med designer Alexander Muchenberger og Bureau Detours. 

Eleverne har været med i alle dele af processen; fra de første idéer til det færdige uderum, og vi er meget stolte af resultatet! Vi takker Ask Design/Peter Risgaard for samarbejde og støtte.

Vi har lavet et intetsigende ”ikke-sted” om til et æstetisk fint og funktionelt uderum, der passer til vores skole. Det nye uderum har fået navnet ”Marstinget”, som er en reference til skolens adresse på Birketinget og som dermed lægger op til at være Marselisborg Gymnasiums nye forsamlings- og debatsted. Den blå farve og symbolerne sol, måne og stjerner er historiske referencer, der ses i skolens logo. Vi mangler stadig nogle plantekasser, opsætningen af et solsejl og nogle lamper. Det nåede vi desværre ikke før Corona-nedlukningen. Vi sætter det op i slutningen af sommerferien og glæder os til at se skolens elever indtage området efter sommerferien.