Studieretning med matematik A, kemi A og fysik B

Her kommer du til at få indblik i, hvordan matematiske modeller anvendes til at beskrive fænomener i den kemiske og fysiske verden, og du får mulighed for at afprøve teorier i praksis gennem eksperimentelt arbejde. Farver og farvestoffer, sygdomsbekæmpelse – lægemidler og strålebehandling, nanoteknologi, krig og teknologi, energi i det moderne samfund og bæredygtig udvikling, er bare nogle af de emner, du kommer til at arbejde med på denne studieretning.

til videregående uddannelser med denne studieretning. Tast selv sprogvalget og eventuelle valgfag ind.

  • Matematik

    Pythagoras, trekantsberegning, potenser, ligninger, funktioner – du genkender nok nogle af ordene. Matematik er et fag, som alle kender fra folkeskolen, og det er et fag, som alle skal have i gymnasiet på mindst C-niveau. Man møder matematik overalt i samfundet fx til at lave modeller i økonomi, biologi og fysik. I matematikundervisningen i gymnasiet arbejder vi med forståelsen af matematik på flere niveauer. Vi ser på anvendelser af matematik, historisk matematik, matematikkens væsen, argumentation og beviser.

    Læs mere

  • Kemi

    Kemi er overalt. Ud fra naturens byggesten, de omkring 100 grundstoffer, kan alt stof bygges op. Millioner af forskellige stoffer kan dannes med forskellige egenskaber. Egenskaber der bestemmer alt fra de reaktioner der forløber i kroppen til hvorfor opvaskemiddel kan vaske op. De forskellige stoffer kan reagere med hinanden, nedbrydes og danne nye stoffer der har helt nye egenskaber. Kemi er centralt når man beskæftiger sig med bioteknologi, nanoteknologi, materialeegenskaber, fødevareproduktion og lægemidler.

    Læs mere

  • Fysik

    Kan man tørre tøj i frostvejr? Hvordan virker en elsparepære? Hvad er det for en Higgs partikel, de leder efter på Cern? Hvordan kan en bil køre på el? Hvorfor er det usundt at gå i solarie? Hvorfor salter vi om vinteren? Hvornår falder en fjer og en jernkugle lige hurtigt? Kan man tabe sig i vægt ved at tage til månen? Hvad er superledning? Hvad er problemet med CO2 udledningen? Hvorfor skal man koge ægget længere, når man er på skiferie? Er lys partikler eller bølger? Dette og mange andre spørgsmål kan man få svar på i faget fysik.

    Læs mere