Kære kommende elever

På grund af uforudsete og uafklarede forhold med gymnasiekapaciteteten i Region Midtjylland bliver afgørelsen om ansøgernes gymnasieplacering desværre forsinket. Det betyder, at vores svar til ansøgerne udskydes til den 17. maj 2021.

Overvejer du at starte på Marselisborg Gymnasium?
Se filmen om fag og valg her:

I har sikkert allerede en forestilling om, hvordan det er at gå i gymnasiet. Måske har I været på brobygning eller har snakket med søskende eller venner om det.

På Marselisborg Gymnasium er undervisningen præget af aktualitet, nærvær og kritisk distance. Vi stiller spørgsmål ved de herskende sandheder i samfundet og opfordrer jer til at gøre det samme og komme med nuancerede bud på de problemstillinger, I møder af både naturfaglig, samfundsmæssig og humanistisk art.

Ud over den daglige undervisning er der aktiviteter som redAarow elevrådsarbejde, redAarow musical, redAarow frisport, redAarow caféer og redAarow solder (fester), I kan deltage i. I begynder i 1.g med en  introturredAarow til Sletten ved Himmelbjerget.

I 2.g rejser I til udlandet på klassens store redAarow studietur for at se tingene fra en anden vinkel end den daglige, mens 3.g byder på en 3-dages-tur i ind- eller udland.

                                        Vi glæder os til at se jer efter sommerferien!

Bliv klar til gymnasiet

Marselisborg Gymnasium gør meget for at lette overgangen fra folkeskolen til gymnasiet. Som en del af dette arbejde er en række lærere engageret i forskellige brobygningsprojekter, der skal forberede elever fra folkeskolen til livet som gymnasieelever. Derudover inviterer vi hvert år mange folkeskoleelever til at komme på gymnasiet og deltage i gymnasiets undervisning. På billedet ses to folkeskoleelever, der aktivt deltager i en 1.g matematiktime. Udover at deltage i gymnasiets undervisning, og møde nogle af gymnasiets lærere, bliver folkeskoleeleverne også introduceret til vores elevdemokrati gennem et møde med vores elevråd.

Optagelse

For at kunne blive optaget skal du opfylde visse betingelser

Studieretninger

Her kan du læse om studieretningerne. Du skal ikke træffe valg om studieretning før efter grundforløbet.

Adgangskortet

De fag, du vælger i gymnasiet, giver adgang til bestemte videregående uddannelser, og udover faget er det også afgørende, hvilket niveau faget tages. Du kan bruge adgangskortet til at se dine muligheder ud fra forskellige valg af fag og niveauer.

Spar penge med et Ungdomskort

Med et Ungdomskort fra Midttrafik kan du rejse frit med bus, letbane og tog i det prisområde, du bor i eller mellem uddannelse og hjem. Du kan også spare penge på bus- og togrejser i resten af landet.
Bestil dit Ungdomskort i god tid og senest 4 uger før du skal bruge det.

Egenbetaling

Eleverne betaler ved skolestarten i 1g ca 850 kr for undervisningsmateriale, derudover skal elever i løbet af de tre år højst betale 6500 kr til ekskursioner og studieture

 

Introforløbet

På Marselisborg Gymnasium arbejder vi for at gøre dig klogere på den mangfoldige verden, du er en del af.