Studieture

Studieturen med td-studieretningen rummer mange muligheder. Afhængig af klassens fokus og interesser kan studieturen tage afsæt i enten kroppen, aboratoriearbejde eller i naturen. Nedenfor er der beskrevet nogle udvalgte muligheder.

Eksempler på studieture:


De Kanariske øer med biologi og kemi.

Når mennesket kommer under vand og skal opholde sig længere tid under vand, bliver kroppen fysiologisk påvirket på en række forskellige måder. For at forstå hvad der sker, er det nødvendigt at se på mennesket som det komplekse biologiske og fysiske system det er og hvordan dette system påvirkes under tryk og under indånding af komprimeret luft. For at forstå dykning er det nødvendigt at se på de fysiske fænomener som tryk og temperatur, der ændres under et dyk, samtidig med at menneskets fysiologi påvirkes i en sådan grad, at man kan dø af konsekvenserne, hvis men ikke ved hvad man laver. 
    

Torremolinos med biologi og matematik 

Studietur til det sydlige Spanien, hvor eleverne skal arbejde med konditests og undersøge de grundlæggende matematiske modeller. Eleverne skal desuden på en guidet bjergvandring i Sierras de las Nieves og på en heldagstur til Malaga.

   

Spanien med biologi og kemi

Grøntsager er sunde, men vi kan ikke dyrke meget i Danmark  pga. klimaet. Det kan de i Spanien, men de har også et højt forbrug af sprøjtemidler. Ved besøg på gartnerier og langbrug får vi et indsigt i de kemiske egenskaber, der gør sprøjtemidler så effektive i kampen mod ukrudt og skadedyr. Men sprøjtegifte har også en lang række dårlige konsekvenser for både det omgivende natur og for de mennesker, der bliver udsat for giften. Det forsøger vi at belyse ved at undersøge naturen omkring landbruget. Samfundsfag kan inddrages ift. EU’s lovgivning på området.