Studieture

Der er mange spændende muligheder for studierejser på denne studieretning.

Eksempler på studieture:


Berlin med musik og matematik
Byen er gennem 90’erne blomstret op som en af de storbyer i Europa med det mest aktive kultur- og natteliv. Den er kendt for sin scene for jazz, fri improvisation, elektronisk musik, techno, klassisk musik, kunst, lydinstallationskunst og meget mere. En studietur til Berlin med fagene musik og matematik omfatter koncerter, workshops eller måske et besøg på Musikinstrumentenmuseum nær Potzdamer Platz? Vi hører et oplæg om musikinstrumenternes klang. Efter besøget får vi stillet vores sult efter det nyeste elektroniske udstyr i Sony-bygningen lige ved siden af 
   

Irland – Dublin og Galway med musik og matematik

Irland er musikkens ø. Der er musik overalt, og man får uvægerligt det indtryk, at alle irere behersker et instrument. Irsk folkemusik har gennem tiderne haft en stor indflydelse på den danske musikscene, og Galway er uden tvivl den irske folkemusiks ”hovedstad”. Vi studerer musiklivet her, og tager på sejltur til de urkeltiske Aran Islands. I Dublin studerer vi den irske frihedskamp mod det engelske overherredømme, vi besøger fængsel Kilmainham Goal, hvor de fængslede fra påskeoprøret blev henrettet, og vi studerer musikken, bl.a. gennem en ”musikalsk pubcrawl”.

 

New York med musik og matematik

Big Apple sover aldrig og det gør eleverne heller ikke på denne studietur. Mulighederne er uanede og indtrykkene er mange. Byen er kendt for en række musikgenrer som jazz, punkrock, indie-rock og ikke mindst rappen. Harlem er en fantastisk bydel med et en særlig vitalitet, soulfood, musik i gaderne og boder overalt. Duften fra røgelsespinde, lyden af rap-musik, synet af skatere ned af Frederick Douglas Boulevard er bare et par indtryk. Studieturen vil indeholde besøg på f.eks. Julliard School of music med workshops, koncerter på Birdland, Metropolitan eller en af byens mange elektroniske musikscener.