Studieture

Der er utallige muligheder for studierejser på denne studieretning, hvor destinationen ofte vil være en større by med mulighed for at opleve interessante samfundsmæssige og økonomiske forhold. Det er altid to af klassens lærere (studieretningsfag og/eller fællesfag), der planlægger studierejsen og rejser med eleverne.

Eksempler på studieture:


Firenze med engelsk og samfundsfag

Tema for studieturen er Firenzes kulturelle, politiske og økonomiske indflydelse i Europa.
Studieturen byder på besøg på museer, vingård samt fodbold fra serie A Fiorentina – Milan
    

Bruxelles med samfundsfag og historie

Efter forløbene om “Hvorhen Europa?” og “Konflikten i Ukraine” samt “EU efter finanskrisen” skal vi teste vores viden om aktuelle politiske og økonomiske forhold bl.a. ved besøg hos Ministerrådet og Coreper, EU-parlamentet, Dansk Erhverv samt Nato.
    

Irland (Dublin) med samfundsfag og matematik.

Irland blev hårdt ramt af den økonomiske krise i 2008, men har også relativt hurtigt arbejdet sig ud af krisen. Vi vil se nærmere på, hvorfor de blev så hårdt ramt, og hvordan de var i stand til at komme på ret kurs igen – og hvilken rolle har fx. EU spillet for begge dele? Her vil bl.a. blive set nærmere på finanspolitiske muligheder og begrænsninger, og hvilke muligheder og begrænsninger der er forbundet med medlemskab af EU. I Dublin vil emnet blive belyst via besøg hos irske parlamentsmedlemmer og den danske ambassade.