Studieture i 3g

I 3g er det muligt at rejse med samfundsfag, hvis man har faget på A-niveau. Turene går bl.a. til Bruxelles, London og København.

Bruxelles

Europa-Parlamentet

Mange af de beslutninger, som påvirker vores liv som danskere, vedtages i Bruxelles i EU. Vi tager derfor derned for at undersøge, hvilke problematikker Europa-Parlamentarikerne står overfor. Er det europæiske demokrati i krise, når medierne ikke viser den store interesse for EU-stof, og når valgdeltagelse til Europa-Parlamentet er faldende ved hvert valg?


London

London

En stor del af finanssektoren har hovedsæde i Europas største by London. Vi arbejder med den britiske velfærdsstat og ulighed. I London har vi også mulighed for at besøge det britiske parlament. I 2014 besøgte vi også det EU-kritiske parti UKIP til en debat om Storbritanniens fremtid i det europæiske fællesskab.


København

København

Danmarks hovedstad er også et besøg værd. Her har vi mulighed for at følge det parlamentariske arbejde i Folketinget. Vi taler med politikere og interesseorganisationerne og graver dybere i de politiske beslutningsprocesser.