Tre tyskhold til koncert

Onsdag den 31.08 tog to tyskhold fra 2.g og et tyskhold fra 3.g på fælles tur til Aarhus Katedralskole, der i samarbejde med “Kulturgesellschaft in Aarhus” inviterede til  koncert med den østrigske singer-songwriter Nelavie. 
Nelavie blev i 2021 nummer to i radioprogrammet FM4’s protestsangskonkurrence med sangen “Teilzeit Feminist”. Eleverne havde forinden arbejdet med et udvalg af Nelavies sange i undervisningen og kendte derfor lidt til hendes musik. 
I løbet af koncerten fortalte Nelavie fine historier om, hvad der havde inspireret hende til de forskellige sange, der alle handler om, hvad det vil sige at være menneske i vor tid. Efter koncerten fik eleverne lov til at stille et spørgsmål, under forudsætning af først at sige et dansk ord, som Nelavie så, med blandede resultater, forsøgte at udtale til stor morskab for os danskere. 
Det var alt i alt en stor oplevelse at få lov til at møde Nelavie og høre hende fortælle, og det var, ikke mindst, en kæmpe fornøjelse at høre hende spille og synge live.