Informatik

Informatik er centralt i det moderne samfund med omdrejningspunkt i teknologier til søgning, anvendelse, bearbejdning og formidling af data. Faget omhandler samspillet mellem it og den teknologiske udvikling og brugen af informationsteknologi i uddannelse, erhverv og samfund. Faget giver teoretisk indsigt i og praktiske færdigheder i anvendelse af disse teknologier. Faget indeholder praktiske, eksperimenterende og innovative elementer, som gør eleverne i stand til at håndtere it som en teknologi under stadig udvikling.
Undervisningen er i høj grad projektorienteret, hvilket afspejles i den mundtlige eksamen, hvor eleven har 24 timer til at arbejde videre med et it-system, fx en hjemmeside, og hvor selve eksaminationen handler om elevens projektarbejde.
Undervisningen i de enkelte emner starter helt fra begyndelsen, og det er derfor ikke nødvendigt at kunne programmere eller lignende på forhånd. Hvis man i forvejen kan programmere, kan de enkelte projekter tilpasses, således at alle lærer noget.

Fagsekretær

Per Selmann Andreassen
Lektor
PA
pa@mgym.dk