Lærere Religion

Fagsekretær Religion

ST

Sine Tølbøll Jensen
Lektor
ST
st@mgym.dk

Faget Religion

Findes der noget større end dig selv? Er Gud virkelig død? Hvorfor går buddhister i orange? Hvad tænker man på, når man mediterer? Hvorfor fejrer både kristne og jøder Påske? Hvad har Jesus med islam at gøre? Hvorfor spiser jøder og muslimer ikke svinekød? Hvorfor sover muslimer helst på højre side? Skabte Gud virkelig både himlen og jorden i mørke? Tror scientologer på rumvæsner? Er religion en virkelighedsflugt? Dette og meget mere forsøger vi at svare på i religion.

Religion C er et obligatorisk et-årigt fag, som ligger i 3g. Desuden er religion et muligt valgfag på B-niveau – også i 3g.

Du kan vælge religion til på B-niveau, hvis du har lyst til at komme et spadestik dybere ned i aktuelle etiske problemstillinger og religionernes begrebsverdener.

Vi arbejder med temaer som fundamentalisme og radikalisering, religion i det senmoderne, religion i film og medier, medicinsk etik og fordyber os i værklæsning og projektarbejde- for at blive klogere på os selv og verden omkring os.

Vi skal opleve og møde ”levende religioner”, så der er ture ud af huset og besøg her hos os, hvor du møder andre måder at tænke og leve på og oplever de religiøse ritualer og kulturer- lige rundt om hjørnet. Her vil være vaskeægte feltarbejde, hvor du selv skal ud og tale med nogle af de religiøse grupper, som vi læser om.

religion

Er du nysgerrig på, hvorfor vikingerne har fået en revival i det senmoderne samfund , hvad der driver en scientolog, eller undrer dig over Jehovas vidners konstante besøg, eller måske vil du bare vide, hvorfor Hare Krishnas munke går i orange og ikke pink, så er religion B lige noget for dig.