Lærere bioteknologi
Camilla Stæhr Johansen
(CS)
Kemi, Bioteknologi
Ida Høegh Kallesøe
(IK)
Kemi, Bioteknologi
Lise Fog Wichmann
(LF)
Biologi, bioteknologi, kemi
Mie Lindeman Olsen
(MO)
Læsevejleder
Biologi, bioteknologi, kemi
Steen Vang Petersen
(SV)
Bioteknologi, biologi, kemi
Ulrik Lyng Vestergaard
(UV)
Vicerektor
Biologi, bioteknologi, kemi
Fagsekretær Bioteknologi
Mie Lindeman Olsen
Lektor
MO
mo@mgym.dk
Faget Bioteknologi
Hvad er en DNA-profil? Hvorfor bliver blodet surt hos folk, der dør af en overdosis af narkotika? Hvordan reagerer kroppen ved en infektion? Hvordan bliver vores spildevand renset, og er der ting, vi ikke kan fjerne? Hvorfor er det bedst at koge kartofler til kartoffelmos uden salt? Hvorfor virker kombinationsmedicin mod HIV så godt, at HIV-smittede kan få børn, der er raske? Hvad siger forskningen om behandling af antibiotikaresistente (MRSA) bakterier? Hvordan produceres biogas og bioethanol, og kan processen optimeres, så miljøet skånes…
…endnu mere? Hvorfor er det vigtigt, at vi hverken indtager for meget eller for lidt jern? Kan man bruge gensplejsning til at producere bæredygtige fødevarer, der kan afhjælpe sult og vitaminmangel i u-landene? Hvordan kan man finde ud af, om mennesket er beslægtet med aberne? Hvad er titrering og hvordan kan det bruges til at finde ud af, om fødevareproducenter putter for meget salt i chips? Hvorfor bliver vi fulde af at drikke alkohol og hvorfor er alkohol skadeligt for kroppen? Hvad sker der i kroppen, når man bliver tyk, og er alle slags fedt skadeligt? Kan rotter have en depression, og kan de bruges som model for depression hos mennesker?
Dette og mange flere spørgsmål kan man få svar på i faget bioteknologi, som kombinerer fagene biologi og kemi.