Studieretning med bioteknologi, matematik og fysik

Hvis du er interesseret i naturvidenskab og matematik og især interesserer dig for bioteknologi, er denne studieretning noget for dig. Her kommer du blandt andet til at arbejde med, hvordan bioteknologi anvendes inden for en lang række områder i den moderne forskning, og du kommer til at og beskæftige dig med en bred vifte af spændende matematiske emner, der ofte spiller sammen med de problemstillinger, du arbejder med i de andre studieretningsfag - bioteknologi og fysik.

Bioteknologi

Hvad er en DNA-profil? Hvorfor bliver blodet surt hos folk, der dør af en overdosis af narkotika? Hvordan reagerer kroppen ved en infektion? Hvordan bliver vores spildevand renset, og er der ting, vi ikke kan fjerne? Hvorfor er det bedst at koge kartofler til kartoffelmos uden salt? Hvorfor virker kombinationsmedicin mod HIV så godt, at HIV-smittede kan få børn, der er raske? Hvad siger forskningen om behandling af antibiotikaresistente (MRSA) bakterier? Hvordan produceres biogas og bioethanol, og kan processen optimeres, så miljøet skånes…

Bioteknologi

Matematik

Pythagoras, trekantsberegning, potenser, ligninger, funktioner – du genkender nok nogle af ordene. Matematik er et fag, som alle kender fra folkeskolen, og det er et fag, som alle skal have i gymnasiet på mindst C-niveau. Man møder matematik overalt i samfundet fx til at lave modeller i økonomi, biologi og fysik. I matematikundervisningen i gymnasiet arbejder vi med forståelsen af matematik på flere niveauer. Vi ser på anvendelser af matematik, historisk matematik, matematikkens væsen, argumentation og beviser.

Matematik

Fysik

Kan man tørre tøj i frostvejr? Hvordan virker en elsparepære? Hvad er det for en Higgs partikel, de leder efter på Cern? Hvordan kan en bil køre på el? Hvorfor er det usundt at gå i solarie? Hvorfor salter vi om vinteren? Hvornår falder en fjer og en jernkugle lige hurtigt? Kan man tabe sig i vægt ved at tage til månen? Hvad er superledning? Hvad er problemet med CO2 udledningen? Hvorfor skal man koge ægget længere, når man er på skiferie? Er lys partikler eller bølger? Dette og mange andre spørgsmål kan man få svar på i faget fysik.