Studieture

En studietur med tysk/engelsk-studieretningen vil naturligvis gå til et tysk- eller engelsksproget område, hvor der er mulighed for at anvende de sproglige færdigheder, som er indlært i undervisningen, og hvor kultur og livsstil kan undersøges.

Eksempler på studieture:

Erfurt og Berlin med tysk og historie

Eleverne bor hos værtsfamilier i Erfurt og modtage undervisning i tysk på A. Schweitzer Gymnasium. Byvandring, koncentrationslejr, planetariet i Jena, opera, vollyeballturnering og meget andet, inden turen går til det historiske Berlin.

Irland med engelsk og samfundsfag

Eleverne skal indsamle kvantitative og kvalitative data til brug for studieretningsopgaven. Desuden er der historical walking tour of Dublin, fodboldkamp, literary pubcrawl, rundvisning i det irske parlament, heldagstur til Belfast og meget andet.

Strasbourg med tysk, fransk og samfundsfag
Vi besøger den historiske og kulturelle hovedstad i regionen Alsace – grænsebyen mellem Frankrig og Tyskland. Byen er det officielle hjemsted for EU-parlamentet. Hvad er grunden til dette, og hvilken betydning har det for byen og regionen?

New York med engelsk og samfundsfag

Temaet for studieturen til New York er ‘Immigration og USA’. Klassen har haft et tværfagligt forløb i almen studieforberedelse, engelsk, historie og samfundsfag og desuden skrevet studieretningsopgave under temaet.