Studieture 2018/19

2bk1 Fuerteventura

Fuerteventura er den næststørste af de Kanariske Øer vest for Afrika og hører til Spanien. Søndag 24. til søndag 31. marts rejser 2bk1 afsted til Playitas Resort på Fuerteventura. Klassens rejselærere er Christina Dalbøge (CA), som klassen har til idræt, og Mie Lindeman Olsen (MO), som klassen har til biologi.

Læs mere

2bk2 Fuerteventura

Fuerteventura er den næststørste af de Kanariske Øer vest for Afrika og hører til Spanien. Søndag 24. til søndag 31. marts rejser 2bk2 afsted til Playitas Resort på Fuerteventura. Klassens rejselærere er Cecilie Vahlstrup (CV) , som klassen har til fysik og kemi, Torben Hviid (TH) som klassen har til biologi samt Christina Dalbøge (CA), som klassen har til idræt.
Læs mere

2ess Madrid

2ess rejser med spansk og idræt. Vi skal bo i det centrale og hippe Chueca-kvarter, som efter en skummel fortid er blomstret op som de unges mødested. Turens omdrejningspunkt bliver byens liv og mennesker med kvartersanalyser, elevoplæg om byens centrale og vigtige steder, Prado og Reina Sofia, Flamenco, snak med byens unge politikere, tostada con tomate og tapas.
Læs mere

2mms Atlanta

2mms besøger The Galloway School, som er vores samarbejdsskole i Atlanta. Skolen er en privatskole og er placeret i Buckhead området i den nordlige del af Atlanta. Klassen rejsen med engelsk og historie. Besøg på Civil Rights museum, University of Auburn’s campus og Montgomery Slavery Museum & Memorial er nogle af de mange highlights på turen.
Læs mere

2ms1 Ghana

Eleverne fra Marselisborg skal deltage i fælles projekter med de unge gymnasieelever på gymnasiet Savelugu Senior High i Tamale i det nordlige Ghana, som Marselisborg har en samarbejdsaftale med. Et projekt som både elever og lærere forventer meget af. Turen afsluttes med tre dage i byen Cape Coast, hvor vi skal besøge Ghanas største og bedst bevarede slavefort.
Læs mere

2ms2 New York

2ms2 rejser til New York med fagene engelsk og samfundsfag. Temaet for studieturen er immigration og gentrificering. Klassen skal blandt andet besøge Bronx Center of Science and Mathematics og Manhattan Bridges High School.

2se1 Erfurt og Berlin

Vi skal besøge vores udvekslingsklasse ved Albert-Schweitzer-Gymnasium i Erfurt og herefter går turen til Berlin. Klassen rejser med fagene engelsk og dansk. Historiefaget bidrager også til det faglige indhold. I Erfurt skal vi bo privat hos de elever, som besøgte os i september sidste år. Under besøget i Erfurt skal vi opleve byen Weimar, hvor det tysk åndsliv har sin vugge, og KZ-lejren Buchenwald.
Læs mere

2se2 New York

I New York skal klassen se mange af byens forskellige facetter. Vi skal i FN bygningen, til gudstjeneste og gospelkoncert, servere mad i et suppekøkken, snakke med en republikaner, besøge Ellis Island, overvære en retssag osv. Eleverne skal ud på en byvandring, hvor de skal interviewe new yorkere om deres tilhørsforhold til byen. Klassen rejser med samfundsfag og engelsk.

2se3 Dublin

Turen til Dublin bliver et møde med kultur og storslået natur. Dublin udforskes ved elevernes egenproducerede små guides og biologisk feltarbejde. Vi besøger Book of Kells og Saint Patrick’s Cathedral. Ugen byder på to heldagsture til Cliffs of Moher og Belfast, så eleverne skal have kridtet vandrestøvlerne. Klassen rejser med fagene biologi og naturgeografi ved Marianne Knudsen og engelsk ved Anja Nielsen.
Læs mere

2td1 og 2td2 Korsika

Vi bliver på turen til Korsika udfordret både fysisk og psykisk gennem en række aktiviteter til vand og til lands. Vi undersøger kroppens reaktion på udfordringerne. Vi skal her bruge viden fra de naturligvidenskabelige rejsefag. Vi skal desuden på jagt på stjernehimlen efter stjernebillede. Klasserne rejser med fagene biologi, fysik, matematik og idræt.
Læs mere

3bs Bruxelles

Elever og lærere fra 3bs tager til Bruxelles på studietur for at finde ud af, hvad byen er bygget op omkring. Det bliver både med fokus på det bioteknologiske (ølbrygning, chokoladefremstilling) og på det samfundsfaglige (EU's maskineri).
Læs mere

3es Berlin

3es rejser til Berlin i fagene engelsk og dansk. Formålet med turen er at se og opleve Berlin som kunst- og kulturhovedstad. Vi skal bl.a. på street art-tour og besøge forskellige museer. Eleverne har hjemmefra fordybet sig i Berlins betydning for danske og engelsktalende kunstnere igennem tiden.
Læs mere

3m Berlin

Alexander Platz, Pergamon Museet, Topographie des Terror, Rigsdagskuplen, Currywurst, Street Art, Brandenburger Tor, KaDeWe og mere endnu. Det bliver med mange programpunkter, gode vandresko og forhåbentlig højt humør, at 3.m drager til Berlin på studietur mandag d. 1. april. Følg med på siden her, hvis I vil holdes opdateret fra den tyske hovedstad.
Læs mere

3mb Østrig - januar 2019

3mb er på studietur til Neukirchen i Østrig, hvor den står på skiløb i 4 dage. Rejsefaget er idræt-b og med udgangspunkt i et individuelt tilrettelagt træningsprogram, hvor fokus er alpint skiløb, skal eleverne prøve kræfter med de østrigske alper. Vejret er forhåbentligt med os, så vi kan få fire gode dage i bjergene

3ms Bruxelles

3sb Bruxelles

I forlængelse af et undervisningsforløb om EUs udfordringer med fokus på økonomisk og politiske forhold vedr. eurokrisen, flygtningekrisen, Brexit og social dumping samt landbrugspolitikkens fremtid tager 3sb på studierejse til Bruxelles med fagene historie, religion og samfundsfag
Læs mere

3se1 Bruxelles

I forlængelse af et undervisningsforløb om EUs udfordringer med fokus på økonomisk og politiske forhold vedr. eurokrisen, flygtningekrisen, Brexit og social dumping samt landbrugspolitikkens fremtid tager 3se1 på studierejse til Bruxelles med fagene historie og samfundsfag
Læs mere

3se2 Berlin

Hovedtemaet for turen er efterkrigstidens Tyskland, hvor vi især vil fokusere kulturelt og historisk på det delte Berlin i koldkrigsperioden og DDR. Det sker bl.a. ved besøg på Stasi-fængslet i Hohenschönhausen samt en cykeltur, hvor vi følger Berlinmurens historie og forløb.
Læs mere

3se3 Berlin

3se3 i Berlin med fagene dansk, oldtidskundskab, historie og samfundsfag. Vi skal opleve byens historie og kultur.
Læs mere