US Election 2016

9. november 2016 af Stine Nue Mikkelsen og Lise Wich

Omkring 200 elever og lærere på Marselisborg Gymnasium mødte onsdag morgen kl. 05 ind til fælles valgdækning, bagels og kaffe. Ved at samles denne morgen får vi mulighed for at opleve “history in the making” og forhåbentlig knytte nogle bånd og minder om hvor vi var den dag USA fik en kvindelig præsident – eller den dag det gik helt galt fordi de valgte Trump.

På spørgsmålet om, hvorfor eleverne gider at møde frivillige i skole kl. 05 lyder svaret fra Katja Sand Hansen og Hannah Katrine Tranberg 2ms2:

”Generelt har vi hørt så meget og lært så meget om valget i USA. Man føler en forpligtigelse til at føre det til ende. Det får en stor påvirkning på Danmark  –  de fleste på skolen er bange for at Trump vinder. Det er hyggeligt at se det på skolen og det er en del af skolelivet.”

Amalie Tiedemann og Katrine Sandahl Mortensen fra 2se2 supplerer: ”Det er skræmmende, at Trump ser ud til at vinde med sine racistiske, nedlandende og mandschauvinistiske udtalelser, det har næsten været som et reality show at følge valgkampen. Det er en vigtig begivenhed for os alle.”